• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Dierenambulance Groningen

De Vereniging Dierenambulance Groningen is in 1979 opgericht met als doel het helpen van zieke en gewonde dieren. André Nijdam is manager van de Dierenambulance in Groningen. In 2015 kwam hij in contact met A&S Vancare voor het inrichten van twee auto’s van de Dierenambulance.

Advies dat naadloos aansluit bij de praktijk

André: “We doen elk jaar een update van de auto’s en nemen de positieve dingen daarvan mee naar nieuwe auto’s. We zijn op dit moment bezig met het verkrijgen van het keurmerk voor Dierenambulances. De adviezen van Edward Staal van A&S Vancare sluiten daar naadloos bij aan. We zijn vooral blij met zijn advies om binnenin kunststof te gaan gebruiken in plaats van hout. Dat heeft veel voordelen: het is lichter en hygiënischer. Dat past uitstekend bij de eisen die vanuit het keurmerk gesteld worden.”

Chauffeur Lies van Dierenambulance Groningen bij de ingebouwde warmtelampWens: ingebouwde warmtelamp

Een grote wens van de medewerkers die op de Dierenambulance rijden, was een ingebouwde warmtelamp om onderkoelde dieren goed te kunnen helpen. Lies rijdt op de Dierenambulance: “Eerder werkten we met kruiken of flessen warm water om onderkoelde dieren warm te kunnen houden totdat we weer op de locatie waren en we ze onder de warmtelamp konden leggen. Nu kunnen ze er meteen onder; het is gemakkelijker en fijner dat we de warmte nu altijd meteen bij ons hebben.” André vult aan: “Het voordeel is ook dat je met twee kooien eronder, de afstand kunt kiezen die nodig is. Als het voor het ene dier te warm is, dan kan de kooi die wat verderaf staat gebruikt worden.”

Met het oog op de toekomst: laptopsteunen

In de toekomst wil André de administratie ook zoveel mogelijk meteen op de auto laten plaatsvinden. Berend Jan Andringa, eigenaar en chef werkplaats van A&S Vancare: “Daarom hebben we ook meteen laptopsteunen ingebouwd. Die worden nu nog niet gebruikt, maar zo zijn de auto’s wel voorbereid op de toekomst.”

Tevreden

André is heel tevreden over A&S Vancare: “Ik voel me welkom, de jongens van A&S Vancare nemen de tijd voor je en onze wensen worden serieus genomen. Ze denken mee en ze denken oplossingsgericht. Als er wat is, kan ik altijd even aankloppen. Ze zijn flexibel en ik ben heel blij met deze samenwerking!”

Meer informatie over Vereniging Dierenambulance Groningen vindt u op: http://www.dierenambulance-groningen.nl/

De inrichting van de dierenambulances door A&S Vancare in beeld