• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Dertien nieuwe dierenambulances voor Dierenbescherming Nederland

Door het hele land heeft Dierenbescherming Nederland vele dierenambulances rijden om dieren in nood te helpen. Jaarlijks zijn dat zo'n 65.000 ritten en door de vele kilometers zijn de auto's op een gegeven moment aan vervanging toe. De komende weken worden in totaal dertien dierenambulances uitgeleverd door heel Nederland.

Wij dachten in overleg met de zowel de directie als met de berijders een inrichting op maat uit die voor alle dierenambulances in Nederland gebruikt wordt. Vervolgens bouwden we de kale bussen om tot adequaat uitgeruste dierenambulances waarmee ambulancemedewerkers in staat zijn veilig en goed hun werk voor dieren in nood te blijven doen.

"Dierenambulances komen niet kant en klaar uit de fabriek. Het bouwen van een dierenambulance is maatwerk. De ambulances voldoen aan de hoogste veiligheidsmaatstaven op gebied van dierenwelzijn en veiligheid voor de ambulancemedewerkers.”, zegt Edward, die het concept uitdacht voor de Dierenbescherming. “ Wij zijn blij en dankbaar dat wij door het bouwen van de dierenambulances een bijdrage mogen leveren aan de missie van Dierenbescherming Nederland: ‘samen werken aan meer dierenwelzijn’.


"Dierenambulances uut Grunnen"
Edward: "Het mooie van dit werk is dat wij uiteindelijk 14.000 vrijwilligers die met hart en ziel dieren in nood helpen, echt een stuk beter hebben kunnen maken in hun vak. Dat maakt ons blij, dankbaar en ook wel een beetje trots!"


Kijk
hier het item van RTV Noord: https://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10010/Noord-Vandaag/aflevering/29999 (*vanaf 13.48 tot 15.40 minuten*)
Luister
hier het item van RTV Noord: https://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20051/Edwin-op-Noord/aflevering/30141 (*vanaf 18.52 tot 21.52 minuten*) 

Van kale bus tot dierenambulance: zo zetten we bij A&S Vancare een dierenambulance in elkaar!
Lees hier het bericht van Dierenbescherming Nederland: https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/actueel/nieuws/nieuws-overzicht/13-spiksplinternieuwe-dierenambulances