• A. Plesmanlaan 5
  • 9615 TJ Kolham
  • Bedrijvenpark “Rengers”
  • aan de A7 vlakbij Hoogezand
  • Telefoonnummer: (0598) 36 16 20
  • E-mail: info@asvancare.nl

Zeven nieuwe dierenambulances voor Dierenbescherming Nederland

Vandaag heeft de Dierenbescherming Nederland bij A&S Vancare in Kolham de sleutels van zeven nieuwe dierenambulances in ontvangst genomen. De bestaande dierenambulances waren hard aan vervanging toe. De vervanging kon dankzij recent ontvangen nalatenschappen door de Dierenbescherming gerealiseerd worden. De vernieuwde inrichting in de ambulances is geheel volgens de laatste ontwikkelingen op gebied van diervervoer en dierenwelzijn. Hiermee maakt de Dierenbescherming een kwaliteitsslag waardoor de ambulancemedewerkers nog betere zorg aan de dieren kunnen verlenen.

Maatwerk door A&S Vancare

"Dierenambulances komen niet kant en klaar uit de fabriek. Het bouwen van een dierenambulance is maatwerk." Dat leerden vandaag ook de kinderen van CBS De Parel uit Muntendam en van GBS De Leilinde uit Winschoten, die een les over dierenambulances kregen bij A&S Vancare in Kolham. Het diervriendelijke interieur van de zeven ambulances is in nauwe samenwerking met A&S Vancare gerealiseerd. A&S Vancare heeft het nieuwe concept uitgedacht en ontworpen en dit is in alle zeven dierenambulances toegepast. Het opbouwen en inrichten van het interieur is maatwerk en de ambulances zijn voorzien van de laatste veiligheidsmaatstaven op gebied van dierenwelzijn en veiligheid voor de ambulancemedewerkers.

...

Diervriendelijke aanpassingen

Naast de gebruikelijke uitrusting van een dierenambulance zoals vangkooien, netten en mandjes zijn er een aantal wezenlijke vernieuwingen toegepast. In de achtercabine is nu ruimte voor een meerijder die tijdens de vaak stressvolle rit bij de dieren kan zitten. Deze zitplaats voldoet aan de laatste wettelijke eisen en is zowel voor dier als mens veilig. In de nieuwe ambulances is ook voorzien in een separaat klimaatbeheerssysteem. Daarnaast is er een telescoopladder toegevoegd, zodat de eerste hulp op wat moeilijk toegankelijkere plekken gelijk al door de dierenambulancemedewerkers kan worden verleend. Verder kan bij het vervoeren van gewonde dieren de brancard centraal gefixeerd worden voor een veilige rit.

Dierenambulancemedewerkers blij met de nieuwe ambulances

De dierenambulancemedewerkers zijn heel blij met de nieuwe ambulances. Ambulancemedewerker Harry van Dijk: “’s Nachts is het lastig om gewonde dieren te vinden. De zoeklamp is dan ook fantastisch! Draadloos op afstand bedienbaar: zo kunnen we dieren nog gemakkelijker en sneller vinden en helpen!”

De nieuwe dierenambulances gaan rijden voor dieren in Apeldoorn, Deventer, Zutphen, de Noordoost-polder, Kampen, Heerde, Hoogeveen, Meppel, het Oldambt, Veendam, Delfzijl, Haarlem en Barendrecht.

A&S Vancare wenst de dierenambulancemedewerkers in de regio's vele veilige ritten toe!

...

...

Lees hier het persbericht van Dierenbescherming Nederland

Meer informatie over Dierenbescherming Nederland vindt u op: https://www.dierenbescherming.nl/